Marcel van Haren is verhuisd naar Soerendonk!

'Je moet je best doen, het komt je niet aanwaaien.' Welke ouder zei het niet tegen zijn zoon of dochter? Verantwoordelijkheid is een belangrijke kernwaarde binnen de VVD, maar soms zijn er uitzonderingen. Voor VVD Cranendonck is Marcel van Haren zo'n uitzondering. Hij is sinds 2014 raadslid voor de VVD in Uithoorn-de Kwakel en meldde zich tijdens een digitaal congres van de partij bij onze fractievoorzitter Jordy Drieman. Vanaf 28 mei zou hij samen met zijn vriendin Karin de trotse eigenaar worden van een prachtige woning in Soerendonk, of we een keer kennis konden maken. Inmiddels zijn we een half jaar verder, is de sleutel in het bezit van Marcel en Karin en kwam deze ervaren liberaal ons letterlijk aanwaaien.

Marcel van Haren (1965) is opgegroeid in Valkenswaard en kocht zijn eerste huis zelfs binnen de grenzen van onze gemeente in Maarheeze. Daarna vertrok hij om er in 2021 terug te keren met zijn vriendin Karin. In Soerendonk staat de woning waar ze samen op slag verliefd op zijn geworden en daarmee kwam een wens van Marcel in vervulling om dichter bij zijn kinderen en kleinkind te komen wonen. 

In het dagelijks leven is Marcel program-manager Agriculture, water & food bij FME en in zijn vrije uren hield hij zich dus bezig met de politiek in de gemeente Uithoorn. Uithoorn is -zo heeft Marcel ons verzekerd- een prachtige gemeente in Noord-Holland met ruim 30.000 inwoners. In de verschillende woorden van dank bij zijn afscheid in Uithoorn werd Marcel vooral geroemd om zijn verbindende rol in de gemeenteraad.

Binnen onze fractie heeft Marcel sinds zijn aangekondige verhuizing naar Cranendonck al met meerdere leden digitaal kennis gemaakt en heeft hij ook al enkele keren deelgenomen aan onze fractievergaderingen. Vanwege corona en de drukke agenda's over en weer was het tot een echte ontmoeting nog niet gekomen, dus nu Marcel en Karin de sleutel van hun nieuwe huis hadden ontvangen, ging fractievoorzitter Jordy Drieman graag even langs met een pakketje met lokale lekkernijen van de Budelse Brouwerij de Stoombrouwerij de Pimpelier. 

Marcel kijkt er naar uit om Cranendonck beter te leren kennen en om zich bezig te gaan houden met de lokale politiek. Wij wensen Marcel en Karin vooral enorm veel woonplezier in het mooie Soerendonk!