Gemeenteraad zet stap voor minima Cranendonck

Afgelopen dinsdag heeft de gemeenteraad unaniem besloten het open platform ‘Minimale armoede, maximaal meedoen’ te ondersteunen. Als sociaal ondernemer is Marina Liebregts destijds gevraagd deel te nemen in het platform en is ze meer dan enthousiast en blij dat dit initiatief in Cranendonck de ruimte krijgt. Ze wil graag even stilstaan bij deze op initiatief van onze Wethouder Marcel Lemmen gestarte actie om armoede in Cranendonck effectief te gaan bestrijden.

In onze gemeente kennen ongeveer 700 huishoudens armoede. Het is een gemeentelijke taak om ervoor te zorgen dat deze mensen geholpen worden. VVD-wethouder Marcel Lemmen heeft, als initiatiefnemer, de afgelopen 3 jaar met een groep betrokken inwoners, ondernemers en instanties zoals de zorgadviesraad, Cordaad Welzijn, Stichting Leergeld e.v.a. hard gewerkt om te komen tot een open armoedeplatform.

Alle inspanningen ten spijt zag het platform dat door onwetendheid, maar vooral door schaamte de weg naar de gemeente nog onvoldoende wordt gevonden. Het platform wil armoede onder de aandacht brengen bij alle Cranendonckers zodat zorgen en problemen van medebewoners herkend worden en mensen snel en adequaat geholpen kunnen worden.

Nu de gemeenteraad heeft uitgesproken het platform te ondersteunen gaan we aan de slag met het uitwerken van de plannen om samen met de gemeente echte stappen te maken in het uitbannen van armoede in Cranendonck. Het open platform nodigt iedereen uit om mee te denken en mee te doen. Hierover zal het armoedeplatform breed de publiciteit gaan zoeken. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Het besluit van afgelopen week betekent een duidelijke nieuwe koers op het gebied van de vroeg signalering en de bestrijding van armoede in Cranendonck. 

Marina Liebregts