Ruben Brekelmans brengt bezoek aan AZC Cranendonck

De lokale VVD heeft samen met Tweede Kamerlid Ruben Brekelmans een bezoek gebracht aan het AZC in ons dorp en aan het centrum van Budel en Maarheeze. Ruben Brekelmans wilde graag met eigen ogen zien wat er gebeurd op én om het terrein.

Ruben Brekelmans: 'De overlast die Budel en Maarheeze al jaren ervaren door specifieke groepen veiligelanders is onacceptabel. Diefstal, steekpartijen en straatintimidatie. Het veiligheidsgevoel en leefgeluk zijn hierdoor afgenomen. Dat komt niet zomaar terug. Voor veel bewoners en winkeliers is de maat vol. Dat begrijp ik heel goed.'

Jordy Drieman spreekt van een geslaagd bezoek. 'Hopelijk gaat de VVD-fractie in de Tweede Kamer voorop in de actie om de asielinstroom te beperken. Dat is de enige oplossing voor deze asielcrisis. Tot die tijd hopen we samen met onze partijgenoten in Den Haag in te zetten op het openen van tijdelijke faciliteiten op het terrein. Het openen van een winkel en het zorgen voor dagbesteding kan ervoor zorgen dat de asielzoekers op het terrein willen blijven en de overlast voor onze inwoners minder wordt tot de sluiting in 2024.

Het bezoek in Cranendonck begon met een gesprek tussen raadsleden Jordy Drieman en Willem Swinkels met Tweede Kamerlid Ruben Brekelmans. In dit gesprek werd er stilgestaan bij de historie van het AZC, maar ook bij de problemen die er nu zijn en niet opgelost worden. Na een bezoek aan het centrum van Budel, werd door Harm van Leuken een petitie aangeboden en werd er een bezoek gebracht aan Riks de Jong, die bestuurslid is van het Centrum Management in Budel. Daarna werd de groep rondgeleid op het AZC in Budel door omgevingsmanager Bert Scholtes. Aan het eind van de middag werd er een bezoek gebracht aan het station in Maarheeze, het centrum van Maarheeze en werd er een drankje gedaan bij 't Hof om de hele middag nog eens door te spreken met elkaar.