Onderwijs en Economie

Om ervoor te zorgen dat het onderwijs, de lokale arbeids- markt en de ondernemersbehoeften voor arbeidskrachten in Cranendonck op elkaar aansluiten is samenwerking nodig tussen ondernemers, de verschillende onderwijs- instellingen en de gemeente. Ook moeten ondernemers de ruimte krijgen om te ondernemen.

ACTIEPUNTEN

  • We blijven werken aan de aansluiting van onderwijs op het bedrijfsleven
  • We verminderen de ondernemers- lasten en verlagen de regeldruk
  • We creëren ruimte voor nieuwe bedrijventerreinen

BRAVO!-college

VVD Cranendonck is altijd een pleitbezorger geweest van het behoud van het BRAVO!­ college. Inmiddels staat er een gezonde school met een nog gezonder toekomstperspectief. Daar zijn we trots op! Binnen deze school is een speciaal project gestart met de naam BIVAK, iets waar wij jarenlang aandacht voor hebben gevraagd. De komst van BIVAK heeft dit alleen maar versterkt. Het biedt ondernemers in Cranendonck de mogelijkheid om technisch geschoold personeel in samenwerking met het college op te leiden. De gemeente zorgt (mede) voor huisvesting. De komende jaren ondersteunt VVD Cranendonck waar nodig de aansluiting van vraag en aanbod tussen wat werkgevers zoeken en wat het onderwijsprogramma kan bieden.

Onderwijs en gemeenschap

Wij vinden het belangrijk dat basisonderwijs en voor­ en naschoolse opvang dichtbij huis beschikbaar zijn. Maar uiteindelijk kan kwalitatief goed onderwijs met de juiste voorzieningen alleen gerealiseerd worden en behouden blijven als ouders en hun omge­ving het belang van samenwerken inzien zodat Cranendonckers ‘hun’ scholen en voorzieningen optimaal blijven gebruiken en benutten. De school zorgt voor goed onderwijs, de gemeente voor de huisvesting en de inwoners dat hun kinderen naar de school in de buurt gaan: een gezamenlijke taak. Alleen samen versterken we elkaar en worden de voorzieningen voor de toekomst behouden.

Ondernemers

Van een gezonde lokale economie profiteren alle Cranendonckers: Het zorgt voor banen, voor vitaliteit en groeimogelijkheden op de bedrijventerreinen en onze dorpscentra. Het zijn onze inwoners en de ondernemers die de Cranendonckse economie laten bloeien. Daarom krijgen zij van ons de ruimte. Er moeten zo min mogelijk regels zijn, want die staan ondernemers alleen maar in de weg. Wij willen lage lokale ondernemerslasten. Ondernemers en bedrijven moeten binnen de gemeente een luisterend oor en een partner vinden. De gemeente kan nog beter aansluiten bij het tempo wat het bedrijfsleven vraagt. Dat ziet de lokale VVD als een opdracht voor het gemeentelijke bestuur. Ondernemen is aanpakken en innoveren is ruimte geven. De gemeente kan van grote invloed zijn op het behalen van succes op dit gebied. Dat willen we de komende periode verbeteren en versterken.

Bedrijventerreinen

De bedrijventerreinen in Cranendonck zijn volgebouwd en dat lijkt goed nieuws voor onze economie en de arbeidsplaatsen. Er is echter geen ruimte meer om uit te breiden. Dat betekent stilstand in de ontwikkeling van bedrijven en ondernemingen. En die stilstand ondermijnt de concurrentiepositie. De lokale VVD wil ruimte voor toe­komstige bedrijventerreinen.